Hout conservering en -restauratie

Conserduc-Renofors analyseert, adviseert en voert uit. Snel en doeltreffend.

Houtaantasting en vochtproblemen

Gebouwen en constructies kunnen op allerlei manieren worden aangetast. Bijvoorbeeld door drooghoutboorders als de gewone houtworm, huisboktor en bonte knaagkever. Daarnaast zorgen zwammen (schimmels) voor veel schade. En niet te vergeten: optrekkend en doorslaand vocht.

Conserduc-Renofors heeft drie kernactiviteiten die houtaantasting en vochtproblemen definitief tot het verleden doen behoren.

Inspectie

InspectieEen goede oplossing begint met een gedegen onderzoek. Onze technisch adviseur bekijkt de gebreken, beoordeelt eventuele bouwkundige oorzaken en analyseert de situatie. Het resultaat is een heldere en onder­ bouwde adviesrapportage met concrete oplossingen en een gerichte offerte. Klik HIER om meer te lezen.

Conservering

ConserverenTijdige en deskundige bestrijding van houtaantasting is cruciaal om verder verval van constructies tegen te gaan. Wij hebben alle expertise in huis om hout optimaal te beschermen. De bestrijding van drooghoutboorders is ons specialisme. Om aantasting door houtrot te voorkomen, verduurzamen wij met een speciaal middel. Klik HIER om meer te lezen.

Restauratie

restaurerenHoutaantastende insecten en schimmels kunnen houtverbindingen flink beschadigen. Dit brengt de constructieve functie van het hout ernstig in gevaar. Bij het restaureren van houtconstructies maken wij gebruik van de modernste technieken. Uitgebreide sloop- en herstelwerkzaamheden zijn overbodig. Klik HIER om meer te lezen.